Wednesday, November 14, 2007

Clasa VII - Lectia 1






MATEMATICA ONLINE - Video Manual : Construit cu elevii pentru elevi



Salut, sunt profu de mate online.

Seria aceasta este un experiment prin care doresc sa vin in sprijinul elevilor, parintilor si a profesorilor tineri(cu mai putina experienta didactica) prezentand online lectii de ale mele. Daca va ajuta, ma ajuta si pe mine.

Rog si pe alti profesori sa procedeze la fel. Cu cat mai multi cu atat mai bine. E nevoie doar de o camera video si apoi de o conexiune la Internet.

Comentariile voastre prezentand sugestii si idei sunt masa critica a experimentului prin care doresc imbunatatirea procesului de invatamant.

Acest clip prezinta ipoteza si concluzia unei probleme de geometrie de clasa a 7-a.
Rezolvarea este prezentata in in partea2 pentru ca voi sa incercati o prima abordare a ei.

As vrea sa mentionez ca detaliu de culise ca aceasta este primul meu contact cu aceasta clasa. Permisiunea de a intra la clasa respectiva am obtinut-o in urma sustinerii si permisiunii date de fostul ministru Miclea, actual consilier al presedintelui Basescu caruia as vrea sa-i multumesc cu aceasta ocazie.

Enuntul problemei:

Dandu-se un dreptunghi si apoi construind 2 tringhiuri echiterale pe laturile dreptunghiului, se demonstreaza ca alte segmente prin constructie devin congruente.


Modul de conducere a lectiei de catre profesor de face prin aducerea elevei la tabla fara ca acesteia sa ii fie teama de necunoasterea rezolvarii problemei. Problema este rezolvata pas cu pas, si aventua incepe, eleva fiind ajutata discret de profesor;

Are sentimentul ca ea reuseste de una singura rezolvarea plecand de la ipoteza pana concluzie; Participa intreaga clasa.

No comments: